شما از برنامه هایی که در موبایل خود دارید و به صورت روزمره خیلی از کارهای خود را از طریق امکانات این برنامه ها انجام میدهید. که به این این برنامه های موجود در گوشی شما اپلیکیشن گفته میشود که این روزها زیاد شنیده میشود. در این مقاله ما مفهوم اپلیکیشن را برای شما به طور واضح توضیح داده و اواع آن را به شما معرفی خواهیم کرد.
اپلیکیشن از دیدگاه Techopedia
دیکشنری مرجع اصطلاحات دنیای تکنولوژی، اپلیکیشن را اینگونه تعریف میکند:
اپلیکیشن موبایل که عمدتا با نام app از آن یاد میشود، نوعی نرم افزار کاربردی است که برای اجرا روی دستگاه های موبایل طراحی شده است. عمده اپلیکیشن های گوشی خدماتی مشابه کامپیوترها ارائه میدهند (مثل پخش ویدیو). اپ ها معمولا نرم افزارهای کم حجم و با عملکرد محدود هستند، بعنوان مثال یک اپلیکیشن برای پخش ویدیو یا اپلیکیشنی که فقط دانلود های شما را مدیریت میکند و به همین دلیل هم بسیار با سیستم های کامپیوتری یکپارچه متفاوت اند.
معنی اپلیکیشن در لغت نامه
به معنی کارافزار، نرم افزار کاربردی، برنامه کامپیوتری که برای کاربری در گوشی های هوشمند تلفن همراه کاربرد دارد، اپلیکیشن یا به اختصار App بیشتر از لغت نرم افزار جا افتاده است و این لغت دقیقاً همان معنی نرم افزار کاربردی میدهد.
اگر بخواهیم واژه اپلیکیشن را به طور کلی برای شما معنا کنیم باید بگوییم تمام نرم افزارهایی که به طور روزانه از آنها استفاده میکنیم به جزء نرم افزارهای سیستم مانند سیستم عامل و یا زبان های برنامه نویسی، را شامل میشود.
گوشی های همراه، تبلت و آیپد ها نیز همانند سیستم های کامپیوتری نرم افزارها و برنامه های متعدد و مختلفی دارند که به آنها اپلیکیشن گفته میشود.
اپلیکیشن ها برای سیستمهای های اندروید و IOS ساخته شده اند که با وجود پیشرفت های روزانه و آپدیت کردن آنها، امکانات آنها افزایش یافته و شما را بهتر یاری خواهند داد. با این وجود توسعه دهندگان اپلیکیشن ها این هدف را دنبال میکنند که یک اپلیکیشن را طوری طراحی کنند که برای انواع سیستم عامل ها و دستگاه های مختلف دیجیتال کاربردی باشد، مانند اپلیکیشن کروم که بعنوان مرورگر اینترنت برای دستگاه های pc و تبلت و موبایل قابل استفاده و قابل اجراست.
امروزه اپلیکیشن ها تنوع بسیار زیادی دارند بسته به اینکه کاربر چه نیازی دارد میتواند آن را دانلود و از آن استفاده کند و با آن نیاز خود را پاسخ دهد. در نظر داشته باشیم که صرفا محدود به موبایل ها و تبلت ها نمیشوند. برای مثال اپلیکیشن هایی برای لوازم منزل مانند یخچال و لباس شوئی و ظرف شوئی و غیره بصورت خاص خود طراحی شده است. یا اپلیکیشن هایی برای کنترل رفت آمد های منزل و دفتر کار، یا تنظیم خودکار نور و دمای محیط طراحی شده اند. مثال جالب دیگر طراحی اپلیکیشنی توسط شرکت اپل است، تحت عنوان iBaby که در بالای تخت نوزاد نصب شده و حرکات کودک را تحت نظر میگیرد، با بیدار شدن او به مادر اطلاع میدهد و بنابر تشخیص و تنظیم آن، میتواند موسیقی پخش کند و یا امکان صحبت والدین با فرزند را بوجود آورد.
سیستم عامل اندروید
سیستم عامل اندروید را براساس هسته سیستم عامل لینوکس ساخته اند و مدیریت ایت سیستم عامل همراه با ارتباط با سخت افزار و سرویس های سیستم، امنیت، مدیریت پردازش ها و مدیریت منابع دستگاه موبایل را همان هسته سیستم عامل لینوکس بر عهده دارد و سیستم عامل اندروید فقط همانند یک لایه بین کاربر و سیستم عامل ارتباط برقرار میکند. این سیستمک عامل مخصوص موبایل و گوشی های هوشمند طراحی شده که توسط بیش از ۳۰ کمپانی معروف پشتیبانی میشود. با توجه به اینکه معنی واقعی اندروید باز (Open) است به برنامه نویسان این امکان را میدهد که از تمام قدرت یک تلفن همراه استفاده کند. اندروید امکان استفاده از توابع داخلی گوشی موبایل همچون شماره گیری، فرستادن SMS یا استفاده از دوربین گوشی را به برنامه نویسان میدهد تا بتوانند اپلیکیشن اندروید قدرتمند و کاربردی برای کاربران بسازند.
از حدود سال 2010، در مبحث IT، بازاری تحت عنوان (اپلیکیشن موبایل) جایگاه ارزشمندی خلق کرد و توانست ارزش آفرینی روز به روز برای بسیاری از شرکت های توسعه دهنده ی این اپلیکیشن ها حاصل نماید. این اپلیکشن ها با توجه به مزایای خاص خود، توانسته همراه خوبی برای همتای دیرینه خود، یعنی وب سایت ها باشد. از مزایای اپلیکیشن موبایل میتوان به مواردی همچون طراحی گرافیکی مخصوص وسایل موبایلی، در ابعاد کوچک شده ی سایت ها و یا نیاز نداشتن به اینترنت اشاره نمود. در طی مراحل طراحی و ساخت اپلیکیشن های موبایل، شرکت پردو همراه شما بوده، و با تجربه ی خود، شما را در به سرانجام رسیدن این مهم یاری مینماید.
اپلیکیشن ها در چه سیستم عامل هایی اجرا میشوند؟
قبل از اینکه سیستم عامل های مخصوص گوشی های هوشمند به وجود بیایند، چیزی با این عنوان وجود نداشت و در واقع میتوان گفت گوشی ها فاقد سیستم عامل بودند. موبایل های اولیه تنها قابلیت برقراری تماس را به شما میدادند اما با پیشرفتشان توانستند برخی امکانات رفاهی را نیز به خود اضافه کنند.
با پیشرفت سریع فن آوری ما شاهد پیدایش سیستم عامل های اندورید و IOS بودیم که امروزه سلاطین سیستم عامل گوشی های هوشمند به حساب میآیند. اما قبل از آنها چی؟ چگونه گوشی های هوشمند سیستم عامل مخصوص به خود را دارا شدند؟
در واقع وقتی کارشناسان حوزه ی فن آوری، عطش مردم برای استفاده از گوشی های هوشمند را مشاهده کردند تصمیم به طراحی اپلیکیشن های مختلف گرفتند. اما نبود محیط مناسب برای این اپلیکیشن ها مانع از اجرای موثر آنها میشد.
در نتیجه پروژه های ساخت اپلیکیشن حرفه ای یکی پس از دیگری با شکست مواجه شدند. در نهایت دو شرکت سیمبین و جاوا محیط هایی را برای اجرای اپلیکیشن های حرفه ای کد نویسی کردند. در کنار این موضوع پیدایش دوربین های دیجیتالی در موبایل ها، باعث شد عصری جدید در استفاده از تلفن های همراه آغاز شود. دیگر این وسائل الکترونیکی تنها برای برقراری تماس کاربرد نداشتند. اکثر مردم از آنها برای سرگرمی و ثبت لحظات مختلف زندگی حود استفاده میکردند. اکثر نوجوانان برای خود گوشی همراه داشتند. اما سلطه ی جاوا و سیمبین خیلی دوام نیاورد.
تقریبا از سال ۲۰۰۷ که اولین گوشی های همراه لمسی وارد بازار شدند. طراحی یک سیستم عامل پیشرفته جهت راحت تر کردن کارایی این گوشی ها مطرح شد. به دنبال این موضوع تقریباً از سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ سلطنت سیستم عامل های اندروید و IOS آغازشد. در این بین سیستم عامل هایی مانند بادای سامسونگ و Windows Phone ماکروسافت نیز عرضه شدند ولی هیچ کدام نتوانستند رقیبی جدی برای اندروید و آی و اس محسوب شوند. میتوان یکی ازمهمترین رموز موفیت این دو سیستم عامل را آپدیت های مکرر آنها دانست. اگر الان نسخه های اولیه ی اندروید و IOS را مشاهده کنید شاید به نظرتان خنده دار بیایند اما همین تغییرات و بهبود های موثر در این سیستم عامل ها باعث شد که کاربران همواره با آنها احساس راحتی کنند و از آنها زده نشوند. با توجه با آمار رو به رشد و مثبت این دو سیستم عامل از کمپانی های گوگل و اپل بعید است به این زودی ها رقیبی جدی برای آنها پیدا شود.
انواع زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن
برای ساخت اپلیکیشن حرفه ای باید انواع زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن را بلد باشید تا بتوانید برای پلتفرم های مختلف اپلیکیشن تولید کنید. امروزه زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن به صورت روز افزون در حال رشد هستند. از همین روی ما به شما چند زبان برنامه نویسی مهم تر که میتوان گفت دانستن آنها برای شما واجب است را شرح دهیم.
زبان برنامه نویسی Python
پایتون یکی از قدرتمند ترین و کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن است. در دنیای امروز اهمیت یادگیری پایتون به قدری است که در برخی رشته ها مانند مهندسی نرم افزار آن را تدریس میکنند. از طریق این زبان برنامه نویسی شما میتوانید فعالیت هایی نظیر توسعه وب، توسعه اپلیکیشن ها، تولید GUI های دسکتاپ، توسعه نرم افزارهای کاربردی و آنالیز داده های عددی و علمی را انجام دهید. یادگیری این زبان برنامه نویسی نسبتاً راحت است و به شما توصیه میکنیم که اگر قصد ساخت اپلیکیشن حرفه ای را دارید حتماً کار با پایتون را یاد بگیرید.
از اپلیکیشن های معروفی که توسط زبان برنامه نویسی پایتون تولید شده اند میتوان به Drobox، Instagram و Youtube اشاره کرد.
زبان برنامه نویسی Java
زبان برنامه نویسی جاوا یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است. علاوه بر این موضوع، جاوا یکی از پرطرفدارترین زبان های برنامه نویسی به حساب میآید. طبق آمار بدست آمده سرچ سالانه ی جاوا از سایر رقبایش بسیار بیشتر است. شاید جالب باشد بدانید که سیستم عامل اندروید از طریق جاوا کد نویسی شده است و به همین دلیل شما میتوانید از طریق جاوا انواع اپلیکیشن ها را برای سیستم عامل اندروید تولید کنید. همچنین جاوا این قابلیت را به شما میدهد که بتوانید در انواع پلترفرم ها اپلیکیشن بسازید.
از اپلیکیشن هایی که از طریق جاوا برنامه نویسی شده اند میتوان به NASA world wind و ThinkFree cloud office اشاره کرد.
زبان برنامه نویسی PHP
در کنار جاوا، زبان برنامه نویسی PHP یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است. برخلاف جاوا، PHP در ابتدا تنها برای طراحی سایت استفاده میشد و میتوانستید با آن انواع سایت ها را به صورت داینامیک طراحی کنید. اما با پیشرفت فن آوری پدیده ی PHAP ظهور کرد و این قابلیت را به وجود آورد که بتوان از PHP برای ساخت اپلیکیشن حرفه ای استفاده کرد.
PHP یکی از پر استفاده ترین زبان های برنامه نویسی است به طوری که آمار ها نشان میدهند ۷۸ درصد از برنامه نویسان دنیا PHP را به عنوان زبان برنامه نویسی اصلی خود قرار داده اند. اینکه شما میتوانید با استفاده از زبانه برنامه نویسی PHP علاوه بر اندروید، برای سیستم عامل IOS نیز اپلیکیشن نویسی انجام دهید، در این آمار بی تاثیر نیست.
یکی از وب اپلیکیشن های معروف که با PHP برنامه نویسی شده است فیسبوک است که قادر است حجم بالایی از ترافیک را به بهترین شکل پشتیبانی کند.
استاندارد های لازم برای ساخت اپلیکیشن حرفه ای
برای ساخت اپلیکیشن حرفه ای شما باید یک سری استاندارد ها را رعایت کنید. استاندارد هایی که به شما کمک میکند درصد موفقیت اپلیکشن شما چند برابر حالت عادی شود. به همین منظور ما قصد داریم در ادامه مواردی را که باید برای استاندارد سازی اپلیکیشن خود رعایت کنید، شرح دهیم.
سرعت لودنیگ اپلیکیشنتان را بالا ببرید
همانطور که میدانید، هنگامی که اپلیکیشن شما شروع به اجرا میکند، باید یکسری فایل را برای شروع کار خود بارگیری کند. این موضوع باعث کند شدن سرعت لودینگ اَپ شما میشود که چاره ی آن کاهش فایل ها برای بارگیری است. شاید ندانید ولی سرعت اجرای اَپ برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل باید تا آن جا که میشود سرعت شروع به کار اپلیکیشنتان را افزایش دهید.
از سرور قوی استفاده کنید
شاید خیلی ها برای اَپ های تازه تولید شده ی خود از هاست استفاده کنند. اما باید گفت که استفاده از یک سرور قوی باعث میشود سرعت باز شدن اپلیکیشن شما بسیار بالا برود. همچنین پشتیبانی یک سرور قوی از اپلیکیشن شما، کمک میکند تا اَپ مورد نظرتان بسیار روان کار کند و سرعت بالایی در اجرای دستور العمل ها داشته باشد.
استفاده از سایز فونت مناسب
بهتر است تا آن جا که میتوانید از فونت های بزرگ و بولد در اپلیکیشن خود استفاده نکنید. سایز نا مناسب فونت و استفاده از فونت های بیش از حد بزرگ چشم خواننده را اذیت میکند و باعث میشود تا آنها به سرعت محیط اپلیکیشن شما را ترک کنند.
ایجاد رابط کاربری آسان و حرفه ای
در ساخت اپلیکیشن حرفه ای باید دقت داشته باشید که کاربر در اَپ شما احساس راحتی کند. به همین منظور باید تا جای ممکن دریافت اطلاعات از کاربر را کم کنید. برای مثال از آنها انواع اطلاعات غیر ضروری مانند کد پستی و یا آدرس محل کار را نخواهید و برای گرفتن اطلاعات حیاتی از آن ها، بهتر است از Validation ها استفاده کنید. این کار باعث میشود بدون کوچکترین خطا اطلاعات مورد نظرتان را دریافت کنید.
استفاده ی مناسب از تصاویر
برای موارد مهمی که میخواهید به کاربرانتان نشان دهید، احتیاجی به استفاده از اِفکت های شلوغ و پیچیده نیست. بهترین روشی که میتوانید با آن مطالب مهم خود را نمایش دهید استفاده از تصاویر است. کاربران دیدن تصاویر را به خواندن متن ترجیح میدهند. پس بهتر است شما نیز از این فرصت استفاده کنید و مطالب مهم خود را به بهترین شکل نمایش دهید.
طراحی اپلیکیشن موبایل جز آن دسته از خدماتی است که نیازمند خلاقیت و تجربه ی بالایی است. از همین روی نمیتوان طراحی آن را به هرکسی سپرد. در طراحی یک اپلیکیشن استاندارد باید پارامترهای مختلفی را رعایت کرد تا از جانب کاربران مورد استقبال قرار بگیرد. این پارامتر ها همگی کیفی بوده و رعایت آنها موجب بهبود تجربه کاربر از حضور در اپلیکیشن شما میشود. این پارامتر ها عبارت اند از:
تمام موارد گفته شده باید یک جا و در کنار هم وجود داشته باشند و تنها رعایت یکی از آنها نمیتواند استاندارد لازم را به شما ارائه دهد.
اما در این مقاله ما میخواهیم هشت قدمی را که باید برای طراحی اپلیکیشن موبایل استاندارد شده بردارید، برای شما شرح دهیم.
طراحی اپلیکیشن موبایل استاندارد با هشت قدم ساده
1.برای کاربرانتان ارزش قائل شوید
احترام به کاربر اولین رُکنی است که در طراحی اپلیکیشن موبایل باید آن را رعایت کنید. بهبود تجربه ی کاربر نسبت به استفاده از اپلیکیشن میتواند این رُکن را تا حد زیادی برای شما پابرجا نگه دارد. امروزه با وجود تنوع بالا در UX اپلیکیشن ها وجود یک تجربه ی خوب میتواند کاربران را معتاد اَپ شما کند. برای مثال نباید بلافاصله بعد از ورود کاربر به اپلیکشنتان از او بخواهید که به اَپ شما امتیاز دهد. اجازه دهید کاربر در اَپ شما به گشت و گذار بپردازد. اگر رضایت او جلب شود احتمال اینکه به اپلیکیشن شما امتیاز دهد و نظر خود را درباره ی آن بنویسد بسیار بالاست. پس یادتان باشد، برای مخاطب خود احترام قائل شوید.
2.دسترس بودن اپلیکیشن موبایل در حالت آفلاین
مشکل بسیاری از اپلیکیشن ها این است که در صورت نبود اینترنت، کارایی خود را از دست میدهند. البته درست است که نمیتوان همه ی خدمات اپلیکیشن را در حالت آفلاین ارائه داد. اما میتوان بخش هایی نیز در اپلیکیشن در نظر گرفت تا در صورت نبود اینترنت بتوان از این بخش های استفاده کرد. این مسئله به شما کمک میکند که رضایت کاربرانتان را تا حد بسیار زیادی افزایش دهید و علاوه بر آن وفاداری آنها را نیز به دست بیاورید.
3.تعریف ماژول و آموزش نحوه ی کار با آن
برای اینکه اپلیکیشن حرفه ای تری داشته باشید، بهتر است وظایف گام به گامی که برای کاربرانتان تعریف کرده اید را به صورت یک ماژول به آنها نمایش دهید. البته در کنار این، باید آموزش نحوه ی کار با ماژول را نیز در اختیار آنها قرار دهید تا مخاطبینتان دچار سردرگمی نشوند. رعایت این پارامتر به شما کمک میکند تا اپلیکیشنتان حرفه ای تر و شکیل تر به نظر برسد.
4.سرعت بالای اپلیکیشن
همه ی کاربرانی که از اپلیکیشن شما استفاده میکنند، دوست دارند تا کارشان در کمترین زمان انجام شود. همین فاکتور به ظاهر ساده علت برتری بسیاری از رقبا نسبت به یکدیگر بوده و این نشان میدهد که سرعت بالای اپلیکیشن ها چه موضوعی مهمی است. مخاطبین شما وقتی ببیند که برای وقت آنها ارزش قائلید به شما وفادار میمانند به طوری که میتوان از این طریق تعداد مشتریان ثابت را تا حد زیادی افزایش داد.
5.قابلیت بازیابی اطلاعات کاربر
برای هر کسی ممکن است پیش بیاید که نام کاربری و یا رمز عبورش را قراموش کند. از همین روی وجود یک سیستم بازیابی اتوماتیک میتواند بسیار به کار مخاطبینتان بیاید. این سیستم به کاربران شما کمک میکند تا بتوانند بدون هیچ نگرانی اطلاعات حیاتی خود را بازیابی کنند و دیگر نگران گم شدن و یا فراموش شدن پسوردشان نباشند. این قابلیت در اکثر اَپ های امروزی وجود دارد، پس بهتر است شما نیز از آن در اپلیکیشن خود استفاده کنید.
6.انجام تست A/B برای کنترل کیفی
در ابتدای طراحی اپلیکیشن موبایل خود استفاده از تست A/B بسیار حائذ اهمیت است. این تست به شما نشان میدهد که چه پِلنی برای اپلیکیشنتان اجرا کنید تا حداکثر بازدهی را بدست آورید. معمولا بعد از اینکه اپلیکیشن شما عرضه میشود رفتار مخاطبین با یکدیگر فرق دارد زیرا آنها نمیدانند که از اپلیکیشن شما چگونه استفاده کنند. از همین روی تست A/B میتواند با توجه به رفتار کاربران اَپ شما، اطلاعات خوب و مفیدی در اختیارتان قرار دهد.
7.تمرکز بر روی تعامل با کاربران
شما باید برای خود مشخص کنید که میخواهید از چه طریقی با مخاطبینتان تعامل داشته باشید. سایت یا اپلیکیشن؟
اینکه شما لینک های مختلفی در اپلیکیشنتان تعریف کنید و دائماً سعی داشته باشید کاربرانتان را به سایت پاس دهید، به هیچ وجه استراتژی درستی نیست. این کار باعث میشود کاربر آنطور که باید در اپلیکیشنتان حضور نداشته باشد و مدت زمان حضور او در وب سایتتان نیز به مقدار کافی نباشد. استراتژی درست در این مواقع استفاده از مرورگر داخلی در اپلیکیشن است. این کار باعث میشود تا کاربر از اَپ خارج نشود و در عین حال از وب سایت شما نیز دیدن کند.
8.خوانایی متن در طراحی اپلیکیشن موبایل
ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که بخواهید یک مطلب جذاب و باب دلتان را بخوانید ولی به دلیل بد بودن فونت و نا خوانا بودنش، آن را رها کرده و از خواندنش صرف نظر کنید. وجود این مشکل چه در اپلیکیشن شما و چه در سایتتان، یک مسئله ی جدی است. به طوری که اگر گوگل به آن پی ببرد در اولین فرصت رتبه ی سایت شما را تا حد زیادی کاهش خواهد داد. نیازی نیست از فونتی عجیب و قریب و یا بسیار ریز و بسیار درشت استفاده کنید. رعایت دو نکته به شما در انتخاب سایز و رنگ فونت کمک میکند.
1.سایز فونت شما از ۱۱ کمتر نباشد.
2.رنگ فونت شما با پس زمینه ی سایت و یا اپلیکیشنتان دارای تضاد باشد. البته علاوه بر این تضاد، رنگ های شما باید دارای هماهنگی نیز باشند و نسبت به هم متناسب به نظر بیایند.
طراحی اپلیکیشن حرفه ای در کدام پلتفرم؟ اندروید یا IOS
در بحث طراحی اپلیکیشن حرفه ای، بسیاری از کارشناسان بر سر این موضوع که بهتر است اپلیکیشن را در قالب اندروید طراحی کنیم یا IOS، بحث و گفتگو دارند. اما در این مقاله میخواهیم دو سیستم عامل پرطرفدار را از جوانب مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم. در انتها این شما هستید که تصمیم گیرنده اید. البته شما میتوانید از طریق تماس با مشاوران ما و شرح نیاز های کسب و کارتان راهنمایی مفیدی در این زمینه کسب کنید. یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در مورد این دو سیستم عامل نباید تعصبی برخورد کرد. بلکه با توجه به بودجه و ابزاری که در اختیار دارید باید یکی از این دو پلتفرم و یا هر دوی آنها را انتخاب کنید.
هزینه طراحی اپلیکیشن حرفه ای در پلتفرم های اندروید و IOS
به طور کلی اگر شما بخواهید یک محصول مشابه را در پلتفرم های اندروید و IOS طراحی و عرضه نمایید، طراحی اپلیکیشن حرفه ای در سیستم عامل اندروید کمی ارزان تر از طراحی آن در سیستم عامل IOS است. این موضوع دو دلیل دارد: اول اینکه توسعه دهندگان سیستم عامل اندروید بیشتر از توسعه دهندگان پلتفرم IOS میباشند. مورد دوم هم بیشتر بودن سخت افزار ها و نرم افزار های مورد نیاز برای توسعه در سیستم عامل اندروید است. این دو عامل باعث شده طراحی یک اپلیکیشن اندرویدی کم هزینه تر و کم دردسر تر از طراحی همان اپلیکیشن در پلتفرم IOS باشد.
کیفیت طراحی اپلیکیشن حرفه ای
در بحث کیفی نمیتوان خیلی این دو سیستم عامل را مورد قیاس قرار داد زیرا هرکدام دارای معایب و مزیت های خاص خود هستند. البته شرح این نکات مثبت و منفی میتواند به شما کمک کند تا انتخابی راحت تری داشته باشید.
به دلیل انحصاری بودن بازار سیستم عامل IOS، شرکت اپل بر روی کیفیت اپلیکیشن هایی که در اَپ استور عرضه میشوند، سخت گیری های زیادی قائل میشود و فیلتر های سفت و سختی برای کنترل کیفیت محصولات داخل اَپ استور قرار داده است. اما به دلیل اینکه توسعه دهندگان اَپلیکیشن های اندرویدی بیشتر میباشند و تنوع نرم افزار و سخت افزار ها برای طراحی اپلیکیشن حرفه ای در این پلتفرم زیاد است، میتوان کیفیت بالایی در طراحی اپلیکیشن حرفه ای برای سیستم عامل اندروید شاهد بود.
اما نکته ی منفی اندروید نسبت به IOS در این زمینه، وجود آپدیت های بسیار زیاد و نسخه های متعدد برای این سیستم عامل است. در صورتی که نسخه های کمتر و همگون در پلتفرم IOS باعث شده تا اپلیکیشن های این سیستم عامل بعد از آمدن نسخه های جدید از IOS دچار باگ و اختلال نشوند. موضوعی که در اندروید شاهد آن نیستم و به دلیل باز بودن سورس های آن، اکثر گوشی های اندرویدی بعد از چند سال کار کردن ممکن است باگ های زیادی در سیستم عاملشان یافت شود.
مدت زمان لازم برای توسعه
همانطور که گفته شد به دلیل وجود امکانات بیشتر برای توسعه ی اپلیکیشن های اندرویدی نسبت به اپلیکیشن های IOS زمانی که اَپ های اندرویدی برای توسعه لازم دارند کمتر از همان اپلیکیشن ها در پلتفرم IOS است. علاوه بر این موضوع در زمان عرضه ی اَپ، فیدبک دریافتی در پلتفرم اندروید سریع تر از IOS ارائه میشوند. در نتیجه از این لحاظ برای افرادی که با محدودیت مالی و زمانی مواجه هستند، اپلیکیشن های پلتفرم اندروید میتواند گزینه ی مناسب تری برای آنها باشد.
ساخت یک اپلیکیشن چقدر هزینه دارد؟
اگر تا به حال ایده ساخت اپلیکیشن به سراغتان آمده باشد یکی از اولین سوالاتی که برای شما پیش میآید این است که ساخت اپلیکیشن چقدر هزینه دارد؟
پاسخ ساده نیست!
با توجه به این که اپلیکیشن شما چقدر پیچیدگی دارد هزینه به عوامل زیادی بستگی دارد. به اینکه آیا شما کد نویسی میدانید یا نه؟ یا اینکه شما چه راهی را برای توسعه اپلیکیشن انتخاب میکنید؟
برای ساخت اپلیکیشن راه های مختلفی در پیش روی شما قرار دارد. در این مقاله این راه ها را به شما معرفی میکنم و آنها را از نظر هزینه مقایسه میکنیم و جوانب مثبت و منفی هر یک را بررسی میکنیم.
عوامل موثر در هزینه ساخت اپلیکیشن
قیمت ارتباط زیادی با طراحی اپلیکیشن و نیازمندی های خاص شما دارد. به طور خلاصه هر چه اپلیکیشن پیچیده تر باشد هزینه ساخت بیشتری دارد.
اپلیکیشن های معمولی شامل چند صفحه نمایش با اطلاعات محدود هستند و رفتن به صفحات مختلف در برنامه به سادگی با کلیک روی یک دکمه انجام میشود.
چه چیزی اپلیکیشن را پیچیده میکند؟
مواردی که در زیر نوشته شده اند باعث میشوند اپلیکیشن شما پیچیده تر و در نتیجه گران قیمت تر شوند.
1.محتوای پویا
محتوای پویا محتوایی است که در اپلیکیشن از طریق یک منبع خارجی به روز رسانی میشود.
به این معنی که به جای اینکه همیشه در اپلیکیشن اطلاعات ثابتی وجود داشته باشد، اپلیکیشن به اینترنت دسترسی دارد و
اطلاعات جدید را به روز رسانی میکند.
اپلیکیشن های خبری مثال خوبی برای محتوای پویا هستند.
اپلیکیشن به یک دیتابیس در اینترنت متصل هست و هر زمان مقاله جدیدی منتشر شود آن را از طریق دیتابیس از اینترنت دریافت میکند و در اپلیکیشن اضافه میکند.
محتوای پویا به اپلیکیشن شما پیچیدگی اضافه میکند، زیرا اپ نیاز به قابلیت های اضافه تر برای اتصال به اینترنت و همگام سازی با سرور جهت دریافت و نمایش اطلاعات جدید دارد.
هر زمان که اپلیکیشن شما برای ذخیره به روز رسانی های محتوا به سرور نیاز داشته باشد به پیچیدگی و هزینه اپلیکیشن شما اضافه میشود.
2.پشتیبانی از سیستم عامل های مختلف
قصد دارید اپلیکیشن تان هم اندروید و هم iOS را پشتیبانی کند؟
این منجر به پرداخت هزینه بیشتر برای شما خواهد شد. زیرا باید کاری کنید که اپلیکیشن از هر دو پلت فرم پشتیبانی کند.
3.خدمات مبتنی بر مکان
اضافه کردن ویژگی موقعیت مکانی فعلی برای صاحبان اپلیکیشن ویژگی جذابی هست که اپلیکیشن را متمایز میکند. اما اضافه کردن این قابلیت به اپلیکیشن هزینه دارد.
4.سطح امنیت
این موضوع معمولا نادیده گرفته میشود ولی اگر اپلیکیشن شما نیاز به امنیت بالا دارد برای شما هزینه بر خواهد بود.
اگر نیاز دارید داده ها را در اپلیکیشن و سمت سرور رمزنگاری کنید به اپلیکیشن پیچیدگی و هزینه بیشتر اضافه میشود.
معمولا برای اپلیکیشن هایی که عملیات پرداخت یا اطلاعات محرمانه شخصی دارند این مورد استفاده میشود.
5.تجارت الکترونیکی (eCommerce)
تجارت الکترونیک منظور اپلیکیشن های فروشگاهی هستند که امکان پرداخت درون اپلیکیشن دارند. این اپلیکیشن ها کاملا پیچیده هستند.
در این اپلیکیشن ها معمولا نیاز به، به روز رسانی اطلاعات و محصولات است. یکی از موارد رایجی هم که در این اپلیکیشن ها استفاده میشود گذاشتن قابلیت ثبت نام و ورود کاربران در اپلیکیشن هست.
6.قابلیت ثبت نام
اپلیکیشن هایی که قابلیت ثبت نام و ورود کاربران را دارند هزینه ساخت و توسعه بیشتری دارند. قابلیت ورود کاربران به برنامه به اضافه کردن قابلیت هایی به قسمت backend مرتبط میشود.
اگر در برنامه برای ورود کاربران، ورود از طریق فیسبوک وغیره اضافه کنید، کار را کمی آسان تر میکند ولی به هر حال نیاز به انجام کارهایی اضافه تر برای ورود کاربران به اپلیکیشن هست.
مواردی که در بالا گفته شد باعث پیچیدگی و هزینه بیشتر در اپلیکیشن میشوند، ممکن است موارد دیگری هم وجود داشته باشند ولی ما در اینجا به رایج ترین آنها اشاره کردیم.
هزینه روش های مختلف ساخت اپلیکیشن
حال روش های مختلفی که برای ساخت اپلیکیشن وجود دارد و جوانب مثبت و منفی هر یک را بررسی میکنیم.
راهی که شما انتخاب میکنید فقط مربوط به هزینه های مالی نمیشود، زمانی که شما صرف ساخت اپلیکیشن میکنید، میزان دانش برنامه نویسی، مهارت فنی و ریسک پذیری هم مطرح هستند.
1.یادگیری کدنویسی
در این روش شما باید برنامه نویسی یاد بگیرید و خودتان اپلیکیشن را توسعه دهید.
در این روش زمان بسیار زیادی از شما گرفته میشود. مخصوصا اگر هیچ پیش زمینه برنامه نویسی از قبل نداشته باشید و بخواهید از پایه شروع به یادگیری کنید.
از نظر هزینه مالی هم، به این بستگی دارد که شما از چه روشی برای یادگیری برنامه نویسی استفاده کنید که شامل هزینه ثبت نام در دوره یا هزینه دانلود فیلم وغیره میشود.
نقاط مثبت:
هزینه مالی : از نطر مالی به صرفه هست.
دانش: مهارت ودانش تخصصی کسب میکنید.
اشتیاق: اگر به چالش علاقه مند هستید از زمان کد نویسی لذت خواهید برد.
نقاط منفی:
هزینه زمانی: شما باید زمان بسیار زیادی را صرف یادگیری برنامه نویسی و بعد از آن یادگیری مهارت های پیشرفته کنید.
ممکن است خسته کننده باشد: اگر از روند کار لذت نبرید ممکن است طولانی شدن کار برای شما خسته کننده شود.
2.سیستم های آنلاین ساخت اپلیکیشن
راه بعدی که برای ساخت اپلکیشن وجود دارد استفاده از سیستم های آنلاین ساخت اپلیکیشن است.
این سیستم ها به شما این امکان را میدهند که از طریق یک پنل مدیریت تحت وب اپلیکیشن خود را ایجاد و توسعه دهید.
در واقع به این صورت هست که شما ثبت نام میکنید، طراحی مورد نظر خود را اعمال میکنید، امکانات مورد نیاز اپلیکیشن را انتخاب میکنید، اطلاعات را وارد میکنید و تمام.
ساخت اپلیکیشن از این طریق بسیار آسان است و میتوانید به سرعت اپلیکیشن خود را در مارکت ها منتشر کنید.
با توجه به سیستمی که برای ساخت اپلیکیشن انتخاب میکنید امکانات متفاوتی به شما داده میشود.
یکی از این سیستم ها، سیستم اپ ساز است که شما بدون دانش برنامه نویسی میتوانید اپلیکیشن دلخواه خود را برای اندروید و iOS بسازید.
نقاط مثبت:
استفاده آسان: هر کسی میتواند با استفاده از امکانات سایت اپلیکیشن دلخواه خود را خودش بسازد.
از نظر مالی به صرفه هستند: شما هم زمان هزینه ساخت اپلیکیشن برای پلت فرم اندروید و iOS را پرداخت میکنید و با پرداخت هزینه کم میتوانید اپلیکیشن خود را بسازید.
به طور مثال برای مشاهده قیمت ساخت اپلیکیشن با سیستم اپ ساز میتوانید قسمت تعرفه ها را مشاهده کنید.
سرعت: شما در عرض چند دقیقه میتوانید اپلیکیشن خود را بسازید و انتشار دهید و از هزینه زمانی برای شما ندارد.
محتوای پویا: این امکان داده میشود که از طریق پنل تحت وب اطلاعات را به روز رسانی کنید.
نقاط منفی:
محدودیت در امکانات: به طور مثال اگر در اپلیکیشن نیاز به استفاده از سنسورها در گوشی داشته باشید با سیستم های آنلاین این امکان را ندارید. ولی امکانات پایه ای در اپلیکیشن را کاملا پشتیبانی میکنند.
تمدید هزینه: از نظر مالی نیاز به تمدید هزینه دارند و مدت زمان تمدید هزینه با توجه به هر سیستمی که شما انتخاب کنید متفاوت هست.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
جهت ارتباط با مدیریت کلیک کنید
[طراحی سایت و تبلیغات در گوگل با] ایران وب سایت